Jdi na obsah Jdi na menu

Mletinky spanilé kuchařinky

27. 5. 2007

Asi 1/2 kg vepřového vykostěného plecka usekáme (nameleme) s cibulkou a česnekem, přidáme 1 vejce, pepř, sůl, majoránku a předem uvařenou rýži (jasmínová je výborná) v množství od oka, cca 1/4 množství umletého masa. Tvoříme placičky (kuličky) obalíme v hladké mouce a v rozpáleném oleji upečeme. přílohou mohou být brambory, bramborová kaše atd.

Vytvoříme - li větší kuličky, poklademe je do zapékací mísy na olej a zalijeme vodou rozmíchanou s rajčatovým protlakem, solí a 2 lžícemi mouky. Pečeme cca 3/4 hod. Podáváme s knedlíkem neb rýží apod.

Mletinky jsou vděčné a jejich úprava dle fantazie je skoro nekonečná. Napíchnuté na špejli jako kebab nebo ražniči, tradiční či netradiční sekaná, jako řízek v trojobalu nebo holandský řízek vepřenky či karboše....., dokonce i svíčková je s mletinkou úžasná

Do masových směsí se dá přidat sojová drť, jak výše popsáno tak rýže, umletý a předem uvařený hrách či pohanka, jáhly, čočka, pomletá uzenina atd.  

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář