Jdi na obsah Jdi na menu

Plněné papriky podle babči Boženky doplněné o smetanu

17. 7. 2007

Receptů na plněné papriky je milión, já jsem se ustálila na tomto, i s níže popsanými obměnami.

Papriky naplníme tak jak jsou všichni zvyklí, já do mletého vepřového masa přidávám sojovou drť upravenou dle návodu na pytlíku, přidám vejce, sladkou lahůdkovou papriku, pepř, sůl, mletý kmín, majoránku a česnek. Vše se spojí a nacpe se do paprik. Tyto se vloží do nádoby na pečení na rozkrájená rajčata, vše se postříká  olivovým olejem, zalije se vodou s moukou,  dá se do trouby a peče se to. Po asi hodině pečení se papriky vyjmou, tyčovým mixérem se omáčka s rajčaty podrtí a ještě se přecedí. Do omáčky se vrazí zakysaná smetana a tato se v omáčce rozmíchá. Do omáčky se utopí papriky a je to. Alternativně lze použít místo rajčat rajský protlak a omáčka může být i bez smetany. Odpadá pak cezení. Výsledek je mňam....Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Nebo můžete jít do restaurace na polévku, ale koukejte, není to ono..... 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář