Jdi na obsah Jdi na menu

Zimní fazolový kotlík

27. 5. 2007

Nakoupíme různobarevné fazolky, které na noc namočíme do vody. Do nákupního košíku přidáme i klobásky (jaké kdo rád, někdo třeba párky), cibuli, zelí

(někteří máme doma naložené, protože víme co je dobré, c vitamínem plné a samozřejmě také víme, že brambory a zelé živobytí celé)

brambory, čili papričky, pórek, zelenou petrželku a česnek.  Mouku na zahuštění a sůl máme jistě doma, když ne šup s tím do košíku jak říka má oblíbenkyně Dana Syslová.

Na osmaženou cibulku a pórek na oleji či sádle přidáme nakrájenou uzeninu, okořeníme pepřem,  lahůdkovou papriku, osolíme a po zamíchání vrazíme do kotlíku (hrnce) všechno ostatní, mimo česneku, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Ve finále 3 lžíce mouky ve studené vodě (čtvrtlitrový hrnek) vmícháme do vařící se směsi a ještě cca 5-10 min. povaříme. Jako tečku zamícháme rozdrcený česnek a kudrnatou petrželku.

No a tato směs je opravdu pro těžce pracující. Tak místo šlofíka hupky dupky se psem nebo s dětmi (kdo co má) a uhánět na rychlou procházku. Když to bude na sněhu, tak si po návratu zasloužíte dobrý groček...

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář